Официален сайт на СУ "Никола Йонков Вапцаров"
село Венец, област Шумен

Фотогалерия


Човекът, който помогна училището да стане по-привлекателно за младите хора, Г-н Асим Адемов - евродепутат от осмия Европейски парламент спази дадената дума и компютърните кабинети бяха обновени, училището придоби по-приветлив и модерен вид, младежите имат възможност да получат съвременна подготовка по професии с бъдеще.


Окръжен съд – Шумен участва в образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури.“, която се осъществява по силата на Споразумение за сътрудничество между Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката.

През втория срок на учебната 2017/2018 г. лекторите – съдии и служители на Окръжен съд – Шумен посещаваха училището и запознаха учениците от VIII до ХII клас с теми като „Структура на съдебната власт“, „Представяне на професията съдия“, „Превенция срещу употребата на наркотични вещества“, „Трафик на хора“, Хулигански прояви на непълнолетни лица и последици. Детското насилие“, „Домашното насилие над малолетни и непълнолетни и ерки за защита правата на жертвите“, „Съдебни процедури с участие на деца и правата на децата“. Последното занятие се проведе в Съдебната палата, където учениците се запознаха с реда в сградата и съдебната зала. Голям интерес предизвика прожекцията на симулативен наказателен процес, след което имаха възможността да се снимат в съдебната зала. Като подарък получиха от съдия София Радославова – Председател на Окръжен съд – Шумен, Конституцията на Република България, специално осигурена от Висшия съдебен съвет за образователната програма.


Учениците от Средно училище "Никола Йонков Вапцаров" - с. Венец отбелязаха Световният ден на Земята, като засадиха млади дръвчета.


Спортен празник в Средно училище "Никола Йонков Вапцаров" - с. Венец